X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Дневник
Све у 16!
Дневник
16:00
НА ПРОГРАМУ
ПОНУТОСРИЧЕТПЕТСУБНЕД
20.08.2017.
27:44
Дневник
 СНИМИ (38,10 MB)
19.08.2017.
26:47
Дневник
 СНИМИ (36,78 MB)
18.08.2017.
29:21
Дневник
 СНИМИ (40,30 MB)

01/06/2013 | 12:08
У згради Патријаршије у присуству предсједника Републике Србије, патриарјарха српског Иринеја и владика СПЦ, бројних високих званица, представника вјерских заједница и великог броја грађана отворен је реконструисани Музеј Српске православне цркве.
О ЕМИСИЈИ
Дневник

 

Редакција Информативног програма Радија Републике Српске припрема и реализује емисије које свакодневно информишу и обавјештавају слушаоце о најважнијим догађајима код нас, у региону и у свијету.

Централна информативна емисија је Дневник у 16 часова, преглед најважнијих актуелних догађаја, с јављањем новинара и дописника с терена. Заступљене су и детаљно обрађене политичке, економске и социјалне теме, догађаји из културе, а ту је и редовна спортска рубрика те прогноза времена.

 

Главни уредник Информативног програма је Радован Марчета, уредници у редакцији су Гордана Ерак, Бојана Глигоревић, Жељко Мандић и Велимир Божић.

 

Бојана Глигоревић, рођена 18. 3. 1980. у Коњицу, Гимназију завршила у Требињу, Журналистику на Филозофском факултету у Бањалуци. На Радију РС ради од 2002. године, прво у редакцији образовног програма, а затим и у информативном програму. Уредница је у Редакцији информативног програма од 2007. године.

Велимир Божић, рођен је 30. 1. 1964. године у Сарајеву, живи од 1968. године у Бањалуци, гдје је одрастао и школован за високо техничко занимање по вокацији, а по провокацији бави се новинарством, или се новинарство бави њиме, двадесет година, професија која некад бира људе. Од Омладинског програма Радио Бањалуке некад, па Српског радија и сада Радија Републике Српске, водио емисије, снимао прилоге, емитовано више од пет хиљада, уређивао емисије током ратних и послијератних година из свих области. Сарадник Радија Црне Горе, београдског недјељника НИН, Гласа, 24 часа, Книне, Западне Србије, бројних периодичних новина и листова. Зарадио више  казни због дугачког језика и објављивања вијести у времену када се то није смјело као данас, али и добијао вриједне награде и признања, као што су  Плакета Борачке организације РС, Награда Амбасаде Велике Британије у БиХ за радио-новинарство, учесник бројних семинара, конференција, међу којима о Дејтону  у Бриселу и Државног универзитета у Каиру, Египат. Бројне репортаже, из Грчке, и о рату у БиХ, биле су на фестивалима у региону и текстуално објављиване у штампи.

Гордана Ерак, магистар државно-правних наука. Новинарством се бави од 1992. године. На Радију РС запослена од 1997. године и то у редакцији информативног програма. До 2007. године радила послове новинара, новинара 1 и редактора, а након тога именована за уредницу у Информативном програму Радија РС. Као новинар 1 водила најсложеније емисије, Директна линија, Привредник и Актуелности. На мјесту уреднице, осим редовних информативних емисија, уређивала емисију Аргументи-разговор с поводом.

 

 

  

Редакција: Информативни програм

Контакт: