latinica  ћирилица
СПОРТСКИ ПРЕГЛЕД | 12/04/2013 | 23:04

Леотар кажњен због транспарента "Косово је Србија"

Требињски премијерлигаш објавио је да га је ФС БиХ казнио са 2.500 КМ због неспортског понашање навијача и истицања транспарента

Фудбалски клуб Леотар из Требиња објавио је данас да га је Дисциплинска комисија ФС БиХ казнила са 2.500 конвертибилних марака због "неспортског понашања" навијача и истицања транспарента "Косово је Србија" током утакмице 19. кола против Рудара из Приједора (2:1).

Током утакмице одигране 30. марта присталице домаћина у Требињу су запјевале "Ој Косово, Косово" и истакле транспарент, а клуб је изразио незадовољство казном Фудбалског савеза БиХ, тврдећи да примјењује

"двоструки аршин".

- У чудној земљи у срцу Балкана, која није признала Косово, као уосталом ни УН, транспарент са таквом поруком се сматра политиком. У исто вријеме на теренима у Федерацији БиХ редован колорит су ратне заставе БиХ, које никоме не сметају и сматрају се државним симболима - објавио је Леотар на клупском сајту, наводећи да је са 2.500 КМ "могао да ријеши неколико горућих проблема".

Клуб из Требиња је у 21. колу у сриједу код куће побиједио екипу сарајевског Олимпика са 1:0, па је преузео 7. мјесто на табели са 32 бода.