latinica  ћирилица
100 ЛИЦА, ЈЕДНА ПРИЧА | 17/05/2013 | 10:34

ТИЈАНА МИЈАТОВИЋ: 50. од Ваших и наших 100 лица!

"Још увијек се заљубљујем у виолину !" , каже и након 13 година свирања овог инструмента.

"Може да дочара људски глас , звучи топло и има широк спектар емоција које се могу пренијети кроз звук виолине. Заједничко свима нама, музичарима , је доживљавање "свог" инструмента као пријатеља, и управо као начин за испољавање емоција, " тако размишља млада виолинисткиња из Бањалуке, Тијана Мијатовић.

Тијана Мијатовић

Тијана је студенткиња 1. године Електро-техничког факултета  у Бањалуци. Одлука да упише баш тај факултет, изненадила је све који је познају и који су сигурно очекивали да упише Музичку академију. Ипак, након што је добро размислила, посложила све факторе и "за" и "против"- одлучила је: не желим да ми виолина постане обавеза, већ желим да остане -љубав!

Виолину је почела свирати када је имала 5 година. За то је највише заслужен Душан Шестић, бивши Тијанин наставник виолине. Уочио је Тијанин таленат у дјечијем хору и упутио је у Музичку школу.

Као солиста, наступала је на републичким такмичењима и 5 година за редом освајала 1. мјесто.Награде је освајала и на такмичењима у Београду, Нишу, Сремској Митровици, свирала је са много оркестара, а тренутно најчешће свира са бањалучком филхармонијом, гдје је до скоро била најмлађи члан филхармоније.