latinica  ћирилица
100 ЛИЦА, ЈЕДНА ПРИЧА | 03/09/2013 | 12:32

ИГОР ИКАЛОВИЋ: 52. од Ваших и наших 100 лица!

Својим спретним рукама уљепшава људе, али и чини добра дјела! И на један и други начин-УСРЕЋУЈЕ ЉУДЕ!

Сто лица, једна прича - Игор ИкаловићОдлучио је бити фризер, каже, онако..спонтано. И уписао је средњу Технолошку школу, фризерски смјер.

Није требало дуго времена да покаже свој таленат- уљепшавање људи! Своје умијеће доказао је на такмичењима- домаћим и иностраним. Као јуниор , побјеђивао је и сениоре.Након бројних награда, повукао се из такмичарског дијела- али не у потпуности. Постао је судија за сва интернационална такмичења.

Али ту се није зауставио! За себе каже да је велики хедониста. Воли живот и ужива у њему. Али због тога није имун на туђу несрећу.

Потакнут једним новинским чланком покренуо је са пријатељима хуманитарну акцију с циљем да малишану из једне бањалучке вишечлане и нажалост, социјално угрожене породице , обезбједе оно што сва дјеца воле- слаткише! Али захваљујући великом одзиву људи из цијеле БиХ , акција је ПРЕРАСЛА И НАДЖИВЈЕЛА саму себе! Обезбједили су храну за кориснике јавне кухиње Црвеног крста. Такође Игору није тешко ни отићи у забачене , руралне дијелове, посјетити породице које не само да живе у неимаштини, већ немају ни превоз , немају начин да дођу до града по свој дневни оброк.

"Акција ће бити још!", најављује нам Игор.

Ми га на овај начин подржавамо и захваљујемо што на случне акције подстиче све нас. Подстиче нас својим дјелима , али и љубазним ријечима , у свом, фризерском жаргону:

 " МОЛИМ ВАС ДА БУДЕТЕ ДОБРИ! ДА ПОМОГНЕТЕ ЉУДИМА У СВОЈОЈ БЛИЗИНИ , ЈЕР СВАКИ ОСМЈЕХ КОЈИ ТАКО ИЗАЗОВЕТЕ, БЉЕШТАВИЈИ ЈЕ ОД СВЕ И ЈЕДНЕ ФРИЗУРЕ!"