latinica  ћирилица
100 ЛИЦА, ЈЕДНА ПРИЧА | 04/09/2013 | 13:52

НИКОЛИНА ЦВИЈИЋ: 53. од Ваших и наших 100 прича!

"На младима свијет остаје!"- ако је то истина, за будућност не треба да бринемо све док имамо овакве младе, амбициозне и успјешне људе! Упознајмо несвакидашњу 16-огодишњакињу!

Николина Цвијић

"Тата-мата за језике", тако су о Николини, средњошколки из Мркоњић Града  писале домаће, али и Француске новине. Ученица је 3. разреда Гимназије у Бањалуци, друштвено-језички смјер, говори 3 језика, активна  је чланица КУД-а из Мркоњић Града, пјева, компонује, наступа на музичким фестивалима и осваја награде.

КАКО?? 

КАЖЕ, МОРАТЕ БИТИ УПОРНИ И ВЈЕРОВАТИ У СЕБЕ!!!!

Школске 2012-2013 године боравила је 10 мјесеци у Француској на размјени ученика. Отишла је без познавања француског језика, а потпуно га је савладала за само 3 мјесеца. У јуну је положила и матурски рад на француском,због чега је јако поносна. Николина поносна, а Французи изненађени и одушевљени .

Осим француског, говори и енглески и њемачки језик , а њемачки је научила као мала дјевојчица- гледајући њемачке цртане филмове!! За неповјеровати!!!

Планира студирати  у Њемачкој или Француској. Али ко зна, можда Николина заврши и у Јапану, на примјер! За њу, све је могуће! :)

Има Николина још талената!

Прекрасно пјева! Компонује! На музичким фестивалима освајала је прва мјеста!

Воли и традиционалне пјесме и игре. Активна је чланица КУД-а Петар 1. Његош Мркоњић из Мркоњић Града....

А све је постигла својом УПОРНОШЋУ! И ко зна шта ће још да оствари! Надамо се да ће и у будућности бити још много повода да снимамо приче о младој Николини.