latinica  ћирилица
100 ЛИЦА, ЈЕДНА ПРИЧА | 09/09/2013 | 09:48

ВЕСО АРЕЖИНА: 56. од Ваших и наших 100 лица!!!

Како стићи из Приједора до "Куће славних" у Лас Вегасу? Весо нам каже : "Полако." :)

"Теквондо је оно што најбоље знам да радим!!", каже 52-огодишњи маjстoр теквондоа и тренер теквондо клуба "Љубија" из Приједора.

Весо Арежина

Овом корејском борилачком вјештином снаге, брзине и технике, Арежина се бави више од 35 година. А 1996. године у Приједору је основан и теквондо клуб "Љубија" гдје од првог дана млади спортисти тренирају под будним оком Весе Арежине.

Њихови успјеси и резултати по свим спортским књигама скоро па су необјашњиви. Више година су узастопни прваци РС у пионирској, кадетској  и јуниорској конкуренцији.Више година за редом апсолутни су прваци отвореног првенства Србије, Словачке, Италије, вицепрваци првенства у Њемачкој.

ЗАДЊИХ 15 ГОДИНА У ПРИЈЕДОР СЕ СА ТАКМИЧЕЊА НИСУ ВРАТИЛИ БЕЗ ПЕХАРА И МЕДАЉА!!! Клуб краси више од 420 пехара и преко 5000 медаља!

А сада је њихов тренер Весо , више него заслужено номинован за улазак у "Кућу славних"! Када је сазнао то од Мирослава Брежана, питао га је да ли је то у Хрватској можда...Не, не! Спремај се на пут у Лас Вегас!!! Ближи се и датум путовања, одјело је већ стигло, гарантно писмо и све остало.А одјело је Веси представљало највећи проблем. Али издржаће, каже , иако је навикао на удобну тренерку :)

У свему - породица му пружа велику подршку. Супруга (мајстор теквондоа) и брат (судија) такође су дио теквондо свијета. Тренутно у клубу Весо тренира  400 малишана , и све су то његова дјеца, каже Весо, борци које он ствара.

А свима савјетује: полако и упорно и неко ће већ видјети ваше резултате, можда чак и америчка "Кућа славних"! :)