latinica  ћирилица
100 ЛИЦА, ЈЕДНА ПРИЧА | 10/09/2013 | 09:29

СТОЈКА МИЈАТОВИЋ: 57. од Ваших и наших 100 лица!

Мислите да је посао библиотекара досадан, монотон? Гријешите! Ако волите књиге сваки дан је свијет за себе, то нам поручује најбоља библиотекарка Републике Српске.

Андрић је рекао : "Шта значи једна , па чак и најљепша књига, када човјек зна да  постоје стотине и хиљаде других књига." Непрочитаних.

Стојка Мијатовић

Стојка много воли да чита Андрића. Воли га од малих ногу, када је каже, пјешачила и по 5 км да би дошла до библиотеке и изабрала увијек нови наслов.

И у Вишеград је дошла Андрићевом стазом. Завршила је Гимназију, радила у просвјети, али ипак њена прва љубав је библиотекарство.

Све у животу постигла је усавршавајући се и читајући књиге.  Библиотекарству је посвећена скоро 30 година.Најсрећнија је када види дјецу у библиотеци-најмлађе читаче, али прије свега цијени могућност дружења и размјене искустава са бројним библиотекарима из цијеле РС, окружења и иностранства.

Постигла је да се библиотекари из РС удруже, да свакодневно имају прилику за размјену искустава и мишљења, а све их повезује љубав према књизи и према читању.