latinica  ћирилица
100 ЛИЦА, ЈЕДНА ПРИЧА | 12/09/2013 | 14:39

БРАНКО РУСМИР: 59. од Ваших и наших 100 лица!

Игром боја и свјетлости путујемо од Котор Вароша до Париза!

Бранко Русмир"И мала средина може изњедрити великог умјетника"- овако су са разлогом писали о сликару Бранку Русмиру. А да је велик умјетник потврђују нам његова дјела оцјењена најбољим критикама  од бројних домаћих и иностраних стручњака из свијета умјетности.

Мотиви , технике рада су различити, али на Русмировим сликама често можемо препознати симболе бијега од баналности живљења , од тзв. вакумираног времена. Свијет који га окружује, призоре из природе, људе, преображава својом умјетничком маштом у нешто мистично, духовно и тајанствено.

 Трагајући увијек за новим спознајама, "траг свјетлости" одвео га је у град свјетлости , град умјетности- Париз,  излагао је своја дјела и у Венецији, Торину.Али ипак остао је стилски свој, усавршивши властити начин ликовног изражавања. 

Русмир је сликар који живи сликарство, коме је поглед ка сопственој унутрашњости једнако важан као и поглед ка спољашњем свијету.

Тежи да му слике остану у времену, да и даље , како кажу посматрачи његових дјела, "слике имају душу",ведру душу.

А таленат у себи имамо сви, каже нам Бранко.ПРЕПОЗНАЈМО У СЕБИ КРЕАТИВНЕ ПОДСТИЦАЈЕ, ПРОНАЂИМО СЕБИ СВОЈСТВЕН ИЗРАЗ , ПРЕПОЗНАЈМО У ЧЕМУ СМО СНАЖНИ , ЈАКИ И ЗА ШТА СМО ЗАПРАВО СТВОРЕНИ!  

И ОСТВАРИМО СЕ КРОЗ ДАР ТАЛЕНТА!