latinica  ћирилица
100 ЛИЦА, ЈЕДНА ПРИЧА | 18/09/2013 | 09:45

ЈЕЛЕНА РАДИЋ : 62. од Ваших и наших 100 лица!

НАЈЉЕПШЕ ЈЕ ЖИВЈЕТИ У ПРИРОДИ И ОД ПРИРОДЕ, ОД ПЛОДОВА СВОГ РАДА!!!

Јелена РадићОна је дипломирани инжињер пољопривреде. Живи и ради у Карановцу, општина Петрово.

Она је млада, вриједна и упорна жена!

Завршила је Пољопривредни факултет у Бањалуци, ратарско-повртларски смјер, након чега је приправнички стаж  завршила у општини Петрово.  И ОДЛУЧИЛА ЈЕ ОСТАТИ НА СЕЛУ!

За разлику од многих који теже одласку са села у град, мислећи да су у граду много бољи услови за живот, Јелена Радић своју будућност и своју радну перспективу види управо на селу!

Почела је са малим количинама расада поврћа, малим , а касније све већим пластеником. Узгајала је и љековито биље, а у плану има и воћарску производњу, највише производњу малина. Из њеног искуства, каже да је потребно минимум 5 до 6 година рада у производњи да би се стекло основно , право знање, да би се упознали људи из струке и да би се остварио успјех и напредак у раду.

Али успјех није могућ без љубави према пољопривредном раду, без одлучности и упорности, без сталног стручног усавршавања- и теоретског и практичног.

Није се покајала и нада се да се никада неће покајати због своје одлуке да на свом терену буде "сам свој газда", јер за сада види само позитивне ефекте. А својим, позитивним примјером, жели мотивисати и друге људе који имају и услове и потенцијал за пољопривредну производњу ДА ХРАБРО КРЕНУ ЊЕНИМ СТОПАМА! ПО НАШОЈ ПЛОДНОЈ ЗЕМЉИ! :)