latinica  ћирилица
100 ЛИЦА, ЈЕДНА ПРИЧА | 19/09/2013 | 12:40

ДРАГАН ПЕРО ПЕТРУШИЋ: 64. од Ваших и наших 100 лица!!

У СВЕ СЕ МЈЕША И СВЕ РАДИ УСПЈЕШНО! ЊЕГОВ ЖИВОТ ЈЕ МУЗИКА И ЊЕГОВА ПОРОДИЦА ЖИВИ КРОЗ УМЈЕТНОСТ! Завиримо заједно у њихов свијет!!!

Драган Перо Петрушић

Зове се Драган, али сви га још од малих ногу зову Перо. Зашто? Због виолинисте Перице Стјепановића. Главни лик данашње приче прво је научио свирати фрулу, па виолину. Али ту се није зауставио! Свира  традиционалне инструменте двојнице, шаргију, хармонику, клавијатуре и гитару.

Највише воли да слуша виолину, а да свира гитару.Перо је самоук музичар. Од малена је заволио музику, још док су га родитељи водили на народне скупове, зборове..и док би родитељи играли коло, мали Перо сједио би у сред кола у друштву музичара. Гледао их, слушао...уз њих учио, а касније се одрастајући, путујући, упознавајући бројне бузичаре, усавршавао.

Његов сан био је да свира rock and roll!! Да буде дио бенда! И та му се жеља и остварила! Свирао је у неколико различитих бендова, али као најуспјешнији издваја "Паклене возаче". Нажалост, тренутно не свирају, али ко зна , можда их нека боља , будућа времена поново окупе!

Као тонац , 90-их година почео је радити на радију Озрен , испуњавајући себи жељу да ради са техником, да нивелише, балансира, компонује...

Драган је мултиталентован човјек, а таква је цијела његова породица. Супруга се бави сликањем, а кћерка и син иду у музичку школу, свирају, пјевају.....И С ПЈЕСМОМ ПОРОДИЦА ПЕТРУШИЋ УЛАЗИ У СВАКИ НОВИ ДАН!!!