latinica  ћирилица
100 ЛИЦА, ЈЕДНА ПРИЧА | 23/09/2013 | 12:03

ЂУРО КОЏО: 66. од Ваших и наших 100 лица!

ЗА УСПЈЕХ ЈЕ ПОТРЕБНО МНОГО ТОГА: таленат, знање, вјера у себе, генетско наслијеђе...али и ПОДРШКА ДРУГИХ ЉУДИ!, каже нам то атлетичар из Мркоњић Града.

Ђуро Коџо Атлетичар, дугогодишњи маратонац, активни спортиста. За 20 година претрчао је око 100 000 км или 3 пута око земаљске кугле. 

Учествовао на највећим спортским такмичењима: на олимпијским играма, на свјетском и европском првенству. Већ 5 година рекордер је загребачког маратона.

Трчи од малена. У основној школи најбоље је трчао кросеве. Најактивни је био у својим 20-им годинама, када га ни ратне околности нису зауставиле.Трчао је за војску РС, побједио на трци војника у Бијељини, затим у Србији. И тако су кренули његови успјеси.

Низала су се такмичења. Све већа и већа. Број освојених пехара и медаља скоро да и не зна, али оно што Ђуро сигурно зна је да је успјех немогуће остварити без подршке. Задовољан је својим успјесима, постигнутим резултатима, али ипак сматра да је могао остварити далеко више, да је само имао већу подршку.

Генетско наслијеђе, предиспозиција, воља и услови за тренирање -пресудни су за успјех. Али како нам Коџо каже, узалуд вам и труд и таленат, без улагања у вас, немогуће је остварити врхунске спортске резултате.

Ми додајемо за крај, УЛАЖИТЕ У СЕБЕ, ДА БИ И НЕКО ДРУГИ УЛОЖИО У ВАС!!

САМО НАПРИЈЕД, НАПРЕДУЈТЕ!!!