latinica  ћирилица
100 ЛИЦА, ЈЕДНА ПРИЧА | 11/10/2013 | 11:31

ЈОВО СТЈЕПАНОВИЋ: 80. од ваших и наших 100 лица!

Да би били добар просвјетни радник, добар учитељ, морате прво бити ДОБАР ЧОВЈЕК! И наравно, вољети дјецу!

Љубав према позиву просвјетног радника пренијео је и на своју дјецу, па је једна од Јовиних кћерки учитељица у Београду.

Јово Стјепановић

То знамо!А ко је можда још од његових ученика кренуо учитељовим стопама, то не знамо.Знамо и то да су Јову вољели и цијенили не само ђаци,већ и колеге из струке, па је у свом послу још као млади учитељ брзно напредовао. Радио је у многим сеоским школама, али по награди пребачен је у централну школу у Петрову. Добијао је и многе писмене награде, плакете и призниња. Једно од њих је и признање РТВ Београд за најдражег учитеља.

Био је и предсједник мјесне заједнице, предсједник КУД-а Милован Гајић, руководилац фолклорне секције...активан је био на разним пољима.

А активан је учитељ Јово и данас. Ужива у својој башти, узгаја цвијеће, воће и поврће, али и пише књиге.  "Старине које нестају"  биће писани траг свим будућим генерацијама о некадашњем начину живота.

Јово Стјепановић је рођен 1942. године  у Петрову. Многе генерације је извео на прави пут или се бар максимално у томе трудио.

Данашњи учитељи - угледајте се на Јову!