latinica  ћирилица

Укупно 56 преноса на програму Телевизије Републике Српске

Руски град Сочи биће домаћин 22. Зимских олимпијских игара које ће се одржати од 07. до 22. фебруара.

Укупно 56 преноса на програму Телевизије Републике Српске РТРС заједно са БХТ1 је власник ТВ права за територију Босне и Херцеговине. Наши гледаоци ће у фебруару моћи уживати у зимским спортовима на програму РТРС. Планирано је укупно да се ради 56 преноса из Сочија од којих ће већина бити у директном преносу, док ће они догађаји чији термини се поклапају бити емитовани у снимку.

Највише пажње посветићемо наступима такмичара из Босне и Херцеговине и региона, а они наступаји и у нама 'најближим' дисциплинама: скијање, бијатлон и санкање. Биће ту наравно и преноса осталих спортова као што су хокеј, ски скокови, боб....

На овогдишњим играма учешће је пријавило 85 олимпијских одбора. За потребе Зимских олимпијских игара 2014. саграђено је укупно 11 спортских борилишта.

Сва борилишта подијељена су у двије групе: Олимпијски парк који се налази у самом граду Сочију, и Планински олимпијски комплекс у околини варошице Краснаја Пољана.

Петнаест зимских спортова је најављено као дио Зимских олимпијских игара 2014. Осам спортова је категоризовано као ледени спортови а то су: боб, санкање, хокеј на леду, умјетничко клизање, брзо клизање, брзо клизање на кратким стазама и карлинг. Три спорта су категоризована као догађаји алпског скијања и сноубординга: алпско скијање, слободно скијање и сноубординг, а преостала четири спорта која су категорисана као нордијска су: биатлон, нордијско скијање, скијашки скокови и нордијска комбинација.