latinica  ћирилица
СВИЛЕН КОНАЦ | 21/12/2016 | 14:48

Веза између цвијећа и хороскопских знакова

Када се поклања цвијеће, они који вјерују у астрологију, требају пажљиво бирати, јер свака особа у складу са својим наталним знаком рођења, има и свој укус или афинитет према цвијету...

Ован је ватрени знак и у том ритуалу даривања прижељкује да осјети страст или неку љубавну искру. Поклоните јој букет црвеног цвијећа. Могу то бити и руже.

Бикови прижељкују скупоцјене поклоне. Прави избор је велики букет складних боја, а омиљена комбинација розе руже и зелени листови еукалиптуса у луксузном паковању.

Близанци су лепршави веселог расположења. Зато одаберите ирисе или крин, по могужности бијели.

Ракови очкују сву пажњу овога свијета. Добар избор су плави јорговани, руже њежних боја. Њиховом појачаном сензибилитету нарочито одговара водено цвијеће и локвањ.

Лавовима цвијеће поклањајте галантно и искрено. Обрадоваћете их букетима гарденије или циклама.

Дјевица има потребу да осјети сигурност и воли смирене тонове. Добар избор су букети орхидеја и јасмина, нарочито бијелих.

Ваге су велике естете и веома захтјевне. Одаберите ирис или велики букет бијелих ружа. Ваге очекују миришљаве или велике букете у луксузном паковању.

Шкорпије су сензуалне и страствене. Обрадоваћете их букетом гладиола свих боја и нијанси.

Стијелци су веома темпераментни и нестални, посједују смисао за хумор и вердог су духа. Добар избор су љубичице и фрезије у јарко жутим бојама.

Да бисте смекшали строг карактер јарчева поклоните им мирисни нацис у комбинацији с бршљеном.

Водолије су оригиналне и нећете погријешити ако им поклоните букет ђурђевка или букет пољског цвијећа. Препоручујемо нарцис.

За рибе најбољи избор је цвијеће опојног мириса у комбинацији с папрати. Освојићете њихову наклоност и цикламама.