latinica  ћирилица
СПОРТСКИ ПРЕГЛЕД | 06/02/2013 | 22:19

Михајловић задовољан

Селектор фудбалске репрезентације Србије Синиша Михајловић рекао је послије побједе над Кипром у да је добро што његова екипа ствара шансе.

Селектор фудбалске репрезентације Србије Синиша Михајловић рекао је послије побједе над Кипром у да је добро што његова екипа ствара шансе.

Он је додао да је слика коју има о појединим играчима сада комплетнија.

Србија је у Никозији побједила Кипар резултатом 3:1, послије одличне партије, у којој су се истакли двоструки стрелац Душан Тадић и покретач свих опасних акција Филип Ђуричић.

"Слика коју имам о појединим играчима сада је мало комплетнија. Испунили су мој захтев да играју висок пресинг, да се чува лопта, игра до ноге. Добро је што стварамо шансе, било је још три-четири повољне прилике за гол. Са Филипом Ђорђевићем и Марком Шћеповићем надам се да ћемо решити проблем реализације", рекао је Михајловић за сајт ФСС.

Србија је током првог полувремена пресингом на половини противника дошла до великог броја лопти, које је претворила у прилике за гол.

"Укупан утисак је позитиван, жао ми је само што атмосфера на стадиону није била фудбалска. Памтим добро неке утакмице у сличним условима, и ја сам играо и знам да је тешко наћи тако мотив. Играчи су то, ипак, успели. Одиграли су меч доста добро, а оно што је требало да видим, видео сам".

Он је рекао да је проблем његовог тима што већина играча није у топ форми.

"Имали смо проблем што већина наших играча није у топ форми, неки још нису играли утакмицу после припрема. Због тога су изгледали помало уморно. Задовољан сам, ипак, учинком свих репрезентативаца", рекао је српски селектор.

Михајловић је коментарисао и побједу наредног ривала "орлова" у квалификацијама Хрватске (4:0 против Јужне Кореје).

"Четири гола није лако никоме дати. Али, боље да се испуцају сада него у марту. И сигурно је боље што су победили него да су изгубили", оцијенио је Михајловић.

Утакмица између Србије и Хрватске играће се 22. марта у Загребу.