latinica  ћирилица
24/04/2014 |  12:35 | Аутор: Агенције

Алексинац: Нађена тијела дјеце, мајка приведена

Спасилачке екипе пронашле су тијела трогодишње девојчице и њеног једанаестомјесечног брата, које је јуче однијела Туријска ријека, потврђено за Б92.
Дунав, поплаве - Беочин - Фото: ТАНЈУГ
Дунав, поплаве - БеочинФото: ТАНЈУГ

Тијело дјевојчице се закачило за грану и ту зауставило, на око 700 - 800 метара од мјеста одакле их је бујица однијела, док је тијело малишана пронађено један километар од места где је раније пронађена девојчица.

Мајка дјеце Б.М.(27) приведена је данас због сумње да је извршила тешко дјело против опште сигурности и одређено јој је задржавање до 48 сати, рекао је портпарол Полицијске управе у Нишу Александар Славковић.

Послије истека мјере задржавања она ће бити спроведена у надлежно тужилаштво, рекао је он Тањугу. Она се сумњичи да се није адекватно старала о дјеци док је са њима била на обалама Турије, рекли су у полицији.

У потрагу за дјецом укључили су се и спасилачки тимови Горске службе спасавања. Припадници жандармерије, рониоци и ватрогасци потрагу су прекинули синоћ око 21.30 часова, рекао је Танјугу портпарол нишке Полицијске управе Александар Славковић.

Према његовим ријечима, екипе спасилаца претражиле су корито Туријске ријеке до ушћа у Јужну Мораву више пута током дана, али су сви напори били безуспјешни.

Потрага је почела у пријеподневним часовима, одмах послије пријаве да је нестало двоје мале дјеце у алексиначком селу Банковац. Синоћ је завршен и увиђај полиције и истражног суда како би се отклонила свака сумња да би смрт дјеце могла бити насилна или намјерна.

"Истрагом је утврђено да је смрт двоје дјеце у селу Банковцу била задесна", рекла је за Танјуг Маја Стојиљковић.

Како се претпоставља, беба је била у рукама мајке Б.М, а трогодишња дневојчица је бацала каменчиће у ријеку, оклизнула се и упала у набујалу воду. Мајка је са бебом ушла у воду да спасе дјевојчицу, али их је бујица све повукла.

Мјештанин који је пролазио успио је да из матице извуче и спасе мајку, али је бујица однијела дјецу.