latinica  ћирилица
24/04/2014 |  17:52 | Аутор: СРНА

Сједница НСРС прекинута, наставак сутра

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Игор Радојичић прекинуо је сједницу због недостатка кворума и заказао наставак за сутра у 10.00 часова.
 - Фото: СРНА
Фото: СРНА

Сједница је прекинута на тачки о Извјештају о раду Министарства унутрашњих послова за претходну годину, према којем су у наведеном периоду евидентирана 11.252 кривична дјела, што је за 1,3 одсто мање у односу на 2012. годину.

Министар унутрашњих послова Српске Радислав Јовичић рекао је данас да је стање безбједности у Републици у претходној години било на задовољавајућем нивоу и да је Министарство одговорило безбједносним изазовима.

Посланик СНСД-а Драго Тадић рекао је да је МУП направио током претходне године значајан искорак у техничком и материјалном смислу, али је неопходно повећати број запослених и обезбиједити 24-часовно присуство полиције на терену.

Посланик СДС-а Ненад Стевандић упозорио је на велики број неријешених случајева најтежих кривичних дјела, међу којима су убиство Милана Вукелића, случај "Ђуровић" и питање земљишта Пољопривредне школе у Бањалуци.

Посланици би сутра требало да разматрају и Извјештај Гарантног фонда за претходну годину, Годишњи извјештај Омбудсмена за дјецу Републике Српске и Коначни извјештај о провођењу Стратегије за борбу против насиља у породици до 2013. године