latinica  ћирилица
24/04/2014 |  19:16 | Аутор: СРНА

Сахрањен Јован Кркобабић

Предсједник Партије уједињених пензионера Србије /ПУПС/ Јован Кркобабић сахрањен је данас на београдском Бежанијском гробљу у најужем кругу породице.

Према ријечима породице, то је била дугогодишња жеља лидера, да га на вјечни починак испрате само најближи, преносе београдски медији.

Јован Кркобабић, који је био и потпредсједник Владе Србије и министар за рад и социјална питања, са супругом Маријом има два сина. Један од њих је Милан Кркобабић, такође познати српски политичар.

Чланови техничке Владе Србије и народни посланици опростили су се данас на комеморативном скупу у Скупштини Србије од недавно преминулог потпредсједника Владе.

Премијер Србије Ивица Дачић констатовао је у некрологу да је Србија изгубила великог борца за идеју љевице и социјалне правде и човјека који се годинама старао о незаштићенима и маргинализованима.

У холу Скупштине Србије отворена је Књига жалости поводом смрти Јована Кркобабића.

ПУПС је у "Сава центру" поводом смрти страначког предсједника организовао комеморатнивни скуп, на којем је указано да се Кркобабић деценијама борио за права пензионера у Србији и очување њиховог социјалног статуса и друштвеног положаја.