latinica  ћирилица
07/05/2014 |  15:09 | Аутор: РТРС

Емисија "ЕУ и ми" најбољи европски ИП програмски садржај у БиХ

На данашњој свечаној академији Европског покрета БиХ, манифестацији која се организује у оквиру активности обиљежавања Дана Европе у БиХ 2014, признање за најбољи "Европски ТВ информативни програм БиХ" добила је емисија РТРС-а "ЕУ и ми" уреднице Тамаре Ћурувије.

На Академији је истакнуто да се изузетно цијени чињеница што РТРС већ дуги низ година има емисију која на најбољи начин информише грађане Републике Српске и БиХ и гради сигуран пут ка ЕУ.

"ЕУ и ми" емисија је која информише и едукује грађане о процесима у Европској унији и придруживању Босне и Херцеговине овој заједници. Атрактивне теме, квалитетни репортерски извјештаји и разговори с релевантним гостима - препорука су за цјеловиту информисаност о европским интеграцијама. Квалитет серијала потврђен је и кроз мноштво награда, међу којима је и награда Европског покрета БиХ за "Најбољи ЕУ ТВ магазин" у 2011. години.

Европски покрет у БиХ, традиционално, од свог оснивања пригодним културно-спортским манифестацијама обиљежава у БиХ Дан Европе.

Системом ротације сваке године овај датум обиљежава се наизмјенично у Републици Српској и Федерацији БиХ.

Свечаној академији ЕП у БиХ присуствовали су високи званичници земаља региона, представници дипломатског кора земаља акредитованих у БиХ, представници државних, ентитетских и кантоналних органа власти, представници локалних заједница, домаћих и међународних организација и институција, истакнути представници привредног и друштвено-политичког живота заједнице …