latinica  ћирилица
16/07/2014 |  21:24 | Аутор: klix.ba

Седам намирница које изазивају непријатан мирис тијела

Непријатан мирис тијела неће вам помоћи да стекнете више пријатеља. За његову појаву неки окривљују гене, јефтине парфеме, напоран посао, али нема сумње да и начин исхране игра своју улогу.

А ово је и листу од седам намирница на које морате обратити пажњу, како бисте спријечили непријатне мирисе.

Зачињена храна

Уношење превише зачињене хране резултира повећањем количине сумпора у организму, који се елиминише из тијела кроз поре коже и дисањем. Потрудите се да једете добро избалансирану храну, која не садржи превише лука и љутих папричица.

Црвено месо

Црвено месо се споро вари, а уколико поједете превише, то ће довести до прекомјерног знојења. Иако вегетаријанци немају таквих проблема, треба имати на уму да неке биљке такође имају сличне ефекте.

Алкохол

Уношење превелике количине алкохола доводи до непријатних мириса. Око 10 одсто унесене количине алкохола се не преради у организму, а онда се приликом знојења јављају непријатни мириси.

Брза храна

Претерана конзумација брзе хране уз неактивност доводи до накупљања масних ћелија у тијелу, што је главни узрочник звојења и непријатног мириса тијела. Јавља се и непријатан задах, јер је за варење брзе хране потребно више времена него за варење здраве хране. Храна с много уља, шећера, брашна и соли треба да се уноси у умјереним количинама.

Храна која не садржи угљене хидрате

Оваква храна узрокује претерано знојење и вишак протеина. Због тога се стварају кетони у крвотоку, који доводе до непријатних мириса.

Млијечни производи

Млијечни производи су богати протеинима, а варење већих количина тече веома споро. Ослобађа се сумпорводоник и метил мерцаптан, што доводи до непријатних мириса.

Дуван

Није новост да дуван не мирише пријатно. Његова арома се задржава на кожи, коси и одјећи.