latinica  ћирилица
03/09/2014 |  10:24 | Аутор: sportske.net

Адвокат увео прве промјене, спавање у Хајату

Нови селектор Србије Дик Адвокат увео је промјене у раду репрезентације, а главна је да ће тим спавати у Хајату, а не у СЦ у Старој Пазови гдје ће тренирати.

Иако је СЦ ФСС предвиђен да испувања све потребе репрезентативаца, те буду изолирани од јавности како би се на миру спремали, Адвокат мисли да је то лоше за играче.

"Из искуства знам да је играчима преко главе боравак у сличним клупским центрима. Зато сам желио да им мало промијеним амбијент", објаснио је Адвокат.

Први тренинг Србије под вођством Адвоката трајао је сат и по, а фокус је био на ситуационом тренингу, те индивидуалном раду са лоптом и шутом.

"За сада ћу задржаћу исти систем игре као и моји претходници, али ћу тим водити на другачији начин. Моја идеја је да формирам групу играча која ће бити окосница државног тима. Сви остали, који својим играма буду заслуживали нашу пажњу, пратићемо с дужним поштовањем. Са сарадницима ћу пратити сваког нашег играча, али је јако важно да играју у својим клубовима", недавно је рекао Адвокат.

Србија ће 7. септембра играти тест меч са Француском на стадиону Партизана, што ће бити Адвокатов деби, а први сљедећи меч биће старт квалификација за ЕУРО 2016, гостовање Јерменији 11. октобра у Јеревану.

Преостали ривали Србије у квалификацијама су Португал, Данска и Албанија. Француска је дио групе, али као домаћин ЕП игра само пријатељске мечеве са осталим екипама.