latinica  ћирилица
05/09/2014 |  14:36 | Аутор: ТАНЈУГ

Стојковић: Морамо на Еуро

Голман репрезентације Србије Владимир Стојковић рекао је репрезентација Србије мора да се пласира на Европско првенство у Француској 2016. године.
 - Фото: ФОНЕТ
Фото: ФОНЕТ

Српски фудбалери у недјељу дочекују Француску у пријатељској утакмици, а квалификације за Шампионат "Старог континента" почиње четири дана касније гостовањем Јерменији у оквиру групе И.

"Убијеђен сам да ћемо ићи на првенство. Ово је превише озбиљна репрезентација. Сада смо права екипа и младост је добила на искуству. Ми једноставно морамо да будемо на првенству у Француској. Никога се не плашимо на терену. Поштујемо сваког ривала, али знамо своје вриједности", рекао је Стојковић и додао да је предност Србије у овом тренутку што многи репрезентативци играју у великим европским клубовима.

Према Стојковићевим ријечима наредни противник "орлова", селекција Француске, има добро уклопљен тим са одличним појединцима.

"Французи су искусни, знају како треба да играју у сваком тренутку. Знају да се бране, да држе лопту, а опасни су у нападу. Надам се, међутим, да ћемо уз савјете селектора осујетити све њихове покушаје", рекао је Стојковић.

Фудбалер Лација Душан Баста сматра да је добро што уочи квалифиакција за Европско првенство национални тим игра против јаког ривала, који је на недавном Свјетском првенству у Бразилу оставио одличан утисак.

"Против јачих ривала смо више мотивисани. Играмо пред нашом публиком и то је мотив више. Надам се да ће стадион бити пун. То би нам пред почетак квалификација много значило. Желимо да оставимо добар утисак, мада нам резултат није у првом плану. У квалификацијама ће нам то бити примарни циљ", рекао је Баста, један од најискуснијих у државном тиму.

Бивши фудбалер Црвене звезде вјерује да репрезентација против Француске може да направи добар резултат.

"Многи играчи су у међувремену стасали. Сада смо права екипа, која зна да игра на резултат. У таквом такмичењу то је веома важно", рекао је Баста.

Утакмица између Србије и Француске игра се у недјељу од 20.45 на стадиону Партизана.