latinica  ћирилица
08/09/2014 |  18:39 | Аутор: РТРС

Магични квас: Чисти јетру, спречава рак, регулише притисак

Квас од цвекле крије невјероватне љековите моћи. Ево како га можете направити

Резултати неких медицинских истраживања показују да конзумирање кваса од цвекле спречава развој малигних тумора, чисти јетру, организам од токсина и других "отпада", отклања опстипацију и друге проблеме са цријевима.

Руска традиционална медицина сматра квас од цвекле најбољим немедицинским лијеком за хипертензију, јер нормализује крвни притисак на дужи временски период, користан је код атеросклерозе.

За припрему љековитог кваса од цвекле биће потребно:

- стаклена тегла од 3 литре (још бољи је глинени суд, ако имате)

- 700 гр цвекле (отприлике 3 свјеже цвекле средње величине)

- 2 кашике брашна

- 200 гр шећера

- 100 гр сувог грожђа

Припрема: Свјежу опрану цвеклу исијеците на коцкице или танке кришкице и сложите их у чисту теглу. Додајте суво грожђе, 2 кашике брашна и 200 гр шећера. Теглу напуните хладном прокуваном водом и промешајте. Затим је притворите пластичним поклопцем или још боље умотајте дуплом газом (да квас "дише") и оставите на топлом месту 6-7 дана да ферментира.

Два пута дневно мијешајте садржај тегле и по потреби скидајте пјену. Након 7 дана смјесу процеијдите кроз газу и добићете квас од цвекле. Пијте по 3-4 супене кашике 3 пута дневно прије оброка. Квас чувајте у фрижидеру.

Попијте сав квас и на томе се завршава прва кура чишћења јетре. Направите паузу од 3 мјесеца и поновите третман. Опет пауза 3 мјесеца и третман поновите трећи пут. Након годину дана ваша јетра биће потпуно чиста!

Приликом чишћења могу да крену пијесак и ситни каменчићи из бубрега, а иначе овај квас од цвекле веома добро чисти јетру и бубреге.

Ову методу примењују љекари у неким болницама у Кијеву и Луганску, јер је показала одличне резултате не само за чишћење јетре, него и цијелог организма, и као одлично средство за хипертензију и атеросклерозу.

Постоје и контраиндикације: Квас није препоручљив за особе које имају болесне бубреге, проблеме са гастроинтестиналним трактом у акутној фази и гихтом (подагром). У овом случају неопходна је консултација љекара. Морате бити пажљиви ако имате низак притисак.