latinica  ћирилица
14/09/2014 |  09:48 | Аутор: СРНА

Спашени туристи из кањона Невидо

Припадници Горске службе спасавања Црне Горе из кањона Невидио евакуисали су 18 туриста из Србије од којих нико није повријеђен.

У акцији је учествовало осам припадника Горске службе спасавања.

Према првим полицијским информацијама, у кањону је било заглављено 11 туриста, а припадници ГСС-а у хладној води Комарнице затекли су њих 18.

Туристи из Србије, преживљавали су пакао након што је, упркос лошим временским условима, њихов водич одлучио да их уведе у кањону Невидио.

Група је у кањон ушла прије 9.00 часова, а око 21.00 час полиција је обавијештена да су још заглављени између високих литица и у хладној води Комарнице.

Након тога алармирани су Сектор за ванредне ситуације МУП-а и Горска служба спасавања, чији су припадници око 22.30 часова почели извлачење туриста из хладне воде.

Један од најискуснијих црногорских планинара рекао је да временски услови који су јуче владали нису дозвољавали улазак у кањон Невидио.

"Пет група је било најављено за пролазак кроз кањон, међутим сви водичи су отказали јер су временски услови били катастрофални. Не знам ко је нормалан могао увести људе у кањон", рекао је он.