latinica  ћирилица
15/09/2014 |  22:03 | Аутор: БЕТА

Ђорђевић: Тек за 10 или 20 година бићемо свјесни успјеха

Селектор кошаркашке репрезентације Србије Александар Ђорђевић по доласку у Београд каже да ће играчи и стручни штаб тек за 10-20 година схватити колики су успјех направили освајањем сребрне медаље на Свјетском првенству у Шпанији.

"Захваљујем свим играчима и сарадницима који су творци успјеха. Они ће тек за 10-20 година бити свјесни шта су урадили. Велики је успјех донијети сребро са Свјетског првенства", рекао је Ђорђевић на конференцији за новинаре на београдском аеродрому, преноси Бета.

Кошаркаши Србије и стручни штаб допутовали су у Београд, са Свјетског првенства у шпанији, гдје су у недјељу увече освојили сребрну медаљу. Србија је у Мадриду утакмицу против САД завршила резултатом 92:129. Кошаркаше је на аеродрому "Никола Тесла" дочекало неколико стотина навијача.

Замјеник капитена Милош Теодосић рекао је да се српска кошарка вратила гдје јој је мјесто.

"Невјероватан је осјећај, пресрећни смо. Остварили смо сјајан успјех, вратили кошарку тамо гдје јој мјесто. На Свјетском првенству смо показали да је Србија и даље земља кошарке", рекао је Теодосић.

Предсједник Кошаркашког савеза Србије Драган Ђилас захвалио је играчима који су репрезентацији "дали два мјесеца живота".

"Доказали смо да је Србија земља кошарке, ја им захваљуем на огромном труду, хвала за два мјесеца живота. Послије напорних сезона умјесто да се одмарате ви сте дошли и тренирали и постигли велики успјех" - рекао је Ђилас и захвалио Влади Србије што је закупила авион и послала га до Шпаније.

"Када смо ишли одавде сами смо платили авион, а сада смо се вратили чартер летом" - додао је он.

Потпредсједник Кш Дејан Бодирога рекао је да је екипа направила велики успјех, и да су играчи показали квалитет и патриотизам.