latinica  ћирилица
16/09/2014 |  12:53 | Аутор: РТРС

Након 30 година Требиње реновира зграду Хитне помоћи

Послије више од три деценије почели су радови на реновирању просторија требињске Хитне помоћи. Реконструкција ће се одвијати у неколико фаза, а у првој фази планирана је, прије свега, санација просторија, као и набавка опреме.

Првом фазом радова планирана је потпуна обнова просторија Хитне помоћи. Рок за реализацију пројекта Капитална инвестиција Града Требиња за реновирање Хитне помоћи је крај мјесеца. Укупна вриједност радова је 50.000 марака, а средства је обезбиједио Град Требиње.


Док трају радови, Хитна помоћ ће бити измјештена у сусједне просторије. По ријечима запослених, након реновирања, грађани ће имати много бољу здравствену заштиту, подигнуту на један виши ниво.

У Хитној помоћи Требиње тренутно располажу са два половна санитетска возила. Како истичу надлежни, у наредном периоду покренуће иницијативу за набавку нових возила, јер у овој служби брзина јесте оно што пацијентима често спасава живот.

Од осамдесетих година прошлог вијека у ову службу практично ништа није улагано. Просторије као и опрема су у прилично девастираном стању. Стога је и планирано неколико фаза реконструкције, јер је неопходно да се уради пуно ствари. По ријечима надлежних, послије три и по деценије и ово је велики помак.