latinica  ћирилица
16/09/2014 |  22:50 | Аутор: РТРС

Побједе Реала и Борусије, Олмпијакос савладао Атлетико

Фудбалери Реал Мадрида, побједом су кренули у одбрану трофеја Лиге шампиона.
Лига шампиона - Фото: илустрација
Лига шампионаФото: илустрација

Изабраници Карла Анћелотија славили су на "Сантијаго Бернабеу" против Базела са 5:1. "Краљеви" су у водство дошли у 14. минути аутоголом Сушија, да би головима Бејла, Роналда и Родригеза ријешили питање побједника. Једини гол за госте постигао је Гонзалес у 38. минути, а коначан резултат поставио је Бензема у 79. минути сусрета.

У дербију вечери Борусија је на Вестфалену головима Имобилеа и Обамејанга савладала Арсенал. До велике побједе дошли су фудбалери Олимпијакоса који су са 3:2 ипратили Атлетико Мадрид.

Да њихов пласман у групну фазу није случајан, показали су фудбалери Лудогореца, који су без страха истрчали на "Енфилд". Бугарска екипа добро се држала до самог краја утакмице, када у 82. минути за водство "Црвених" погађа новајлија у дресу Ливерпула, Марио Балотели. Гости се не предају и голом Абала долазе до 1:1, да би Џерар из пенала донио побједу домаћима.

Мања изненађења су приредили Галатасарај који је голом у 90. минути на свом терену дошао до бода против Андерлехта, као и ослабљени Монако савладавши Бајер из Леверкузена. Јувентус је побједом од 2:0 уписао три бода у мечу са Малмеом, док је Зенит славио на гостовању код Бенфике.


Група А:
Олимпијакос – Атлетико Мадрид 3:2
Јувентус – Малме 2:0

Група Б:
Ливерпул – Лудогорец 2:1
Реал Мадрид – Базел 5:1

Група Ц:
Монако – Леверкузен 1:0
Бенфика – Зенит 0:2

Група Д:
Галатасарај – Андерлехт 1:1
Борусија Дортмунд – Арсенал 2:0