latinica  ћирилица
17/09/2014 |  17:16 | Аутор: РТРС

Тројкама Рикановић уручени поклони

Улица Бранка Ћопића бр. 12 у насељу Лончари, у општини Доњи Жабар, адреса је 18. тројки које су рођене у Републици Српској од 2006. године. На овој адреси живе шестомјесечни Јован, Драгана и Гордана Рикановић.
Доњи Жабар: Уручена помоћ тројкама - Фото: СРНА
Доњи Жабар: Уручена помоћ тројкамаФото: СРНА

Скромну породицу Рикановића, прије четири године прво је обрадовао Петар, а сада су ту и тројке. Мајци Савки, најважније да су бебе здраве и да напредују.

"Није лако подизати четворо дјеце. Такво је вријеме да је тешко отхранити и једно, јер су трошкови велики, али боримо се да дјеци ништа не недостаје", рекла је Савка.

Бригу око четворо малишана, осим мајке Савке и њеног супруга Далибора, који нема сталан посао води и бака Пелка.

Бака је рекла да им помаже колико год може и да јој ништа није тешко када је о њима ријеч. Истакла је да је најважније да су дјеца здрава, као и да родитељи и она воде сталну бригу да најмлађима ништа не недостаје.

Министарка породице, омладине и спорта Нада Тешановић породици Рикановић уручила колица за тројке и 1.800 КМ које се исплаћују у оквиру пројекта "Фонд треће и четврто дијете", као и друге пригодне поклоне. Тешановићева је подсјетила да се од 2006. године до данас у Српској родило 18, а да се ових дана очекује рођење тројки у још двије породице.

"Никада не може бити вишак дјеце, али у ситуацији када једино Бањалука има позитивну стопу природног прираштаја, јасно је онда да нам је задатак да поведемо рачуна о породицама са већим бројем дјеце", истакла је Тешановићева.