latinica  ћирилица
18/09/2014 |  14:42 | Аутор: РТРС

СДС платио ПУП-у 50.000 КМ за улазак у коалицију

Члан Партије уједињених пензионера и кандидат коалиције СДС-ПУП-СРС РС за посланика у Народној скупштини Републике Српске, Драго Боровчанин, изјавио је на трибини грађана “Имате ријеч” на Палама да је ПУП добио 50 хиљада конвертибилних марака од Српске демократске странке да с том партијом уђу у коалицију.

“Пошто смо лоше прошли на локалним изборима тражили смо који ће од два бродића бити стабилнији. Сматрали смо да СДС има један континуитет и с њима смо пошли и дали су нам 50 хиљада марака и трошкове трибина“, рекао је Боровчанин одговарајући на питање из публике “Које фунцкије и погодности су добили водећи људи у ПУП-у за промјену коалиционог партнера".

Трибина “Имате ријеч“ на Палама одржана је 9. септембра у организацији Националног демократског института на којој су, како наводе у овој невладиној организацији, "грађани искористили прилику и разговарали с кандидатима о њиховим економским програмима, корупцији, запошљавању младих, те о ономе што ће услиједити уколико буду изабрани на предстојећим изборима".

Комлетан видео снимак можете погледати на званичном Јутјуб каналу НДИ.