latinica  ћирилица
18/09/2014 |  22:28 | Аутор: sportske.net

Рашко Катић дарован златником Крагујевца

Градоначелник Крагујевца Верољуб Стевановић приредио је пријем за Рашка Катића, Крагујевчанина који је у Шпанији освојио сребрну медаљу на Свјетском првенству са репрезентацијом Србије.

Честитајући на сјајној игри и медаљи, у знак сjећања на тај успjех градоначелник је уручио Катићу златник са ликом Белог анђела.

У изјави коју преноси званични сајт града Крагуејвца, Рашко Катић истиче да и даље не може да среди утиске са Мундобаскета.

"Тешко је сумирати утиске и описати ријечима оно што се десило у Шпанији, бар што се тиче мојих емоција, јер речи некако упропасте све што је лијепо и направе од свега патетику.", рекао је Рашко Катић.

"У Шпанији се писала историја, ово је прва медаља са свјетског првенства самостално за Србију и мислим да ће наша генерација бити уписана у историји кошарке ове земље. Ја сам поносан и срећан што сам био део свега тога.", додао је он.

Иако овог љета није био планиран за репрезентацију, Катић је био на ширем списку репрезентације, а сам позив од селектора Ђорђевића добио накнадно. Како истиче, све се дешава са разлогом.

"Пресрећан сам са оним што смо у Шпанији урадили, буквално сваки играч је дао неки свој допринос. Стварно смо изгледали као тим, играли смо срцем и вратили вјеру нације у спортове. Сигуран сам да сваки успјех који се деси у било ком спорту произведе дозу ентузијазма код деце и пробуди љубав према свему томе. Били смо свједоци како је Ђоковић пробудио тенис у Србији. Сигуран сам да ће ова сребрна медаља додатно мотивисати нашу дјецу да играју кошарку. Никада нисмо престали да будемо земља кошарке, а ова медаља, казао је Катић, допринијеће томе да се име Србије на свјетској сцени изговара са поштовањем.", истакао је он.

Градоначелник Крагујевца је овом приликом истакао да је поносан на Орлове, подеијлио је и понос који због Рашка Катића осјећају сви Крагујевчани.

"Ово је фантастичан резултат једне генерације Србије, која јесте кошаркашка нација али и земља која је у великим проблемима, земља у којој се за спорт не издваја колико би требало. Имајући у виду колики су буџети осталих репрезентација, поносни смо на успјех нашег тима и јединство које смо имали прилике да видимо. Понос је још већи што је наш Крагујевчанин био дио те екипе, срећни што смо на тај начин учествовали у освајању медаље.", рекао је Верољуб Стевановић, градоначелник Крагујевца.