latinica  ћирилица
19/09/2014 |  11:33 | Аутор: РТРС

Нови тренд у Русији - фарбање мачака!

Шиша мачке кô змај! Један салон у Јекатеринбургу „биљним бојама из Кореје“ и специјалним тримовањем длаке може вашег љубимца учинити „мање досадним“!

Нови тренд у Русији – крзно мачака фарба се у дречаве боје и шишају се тако да не изгледају као мачке, већ као неке друге животиње! 

Овај салон исту врсту услуге нуди и за псе, а тврде и да животиње уживају у необичним третманима и новом изгледу.

Дарија Гец, власница салона у Јекатеринбургу тврди да боје које користи нису токсичне, већ потпуно еколошке – од биљних екстраката – и да не шкоде крзну, па ни кожи животиња.

Зашто људи то раде својим четвороножним пријатељима покушала је да објасни власница „стршљена“ Јекатерина Ајдимирова: „Изгледао је досадно, па смо одлучили да нашег пса учинимо слађим, примjетнијим, да има љетни изглед“.

Пас - стршљен

Према наводима сајта Лајвлик, боја остаје на длаци неколико мјесеци, док не порасте за ново шишање.

Портпарол друштва за заштиту животиња "RSPCA" рекао је за Мејл онлајн да животиње не би требало фарбати из козметичких разлога, јер то може имати фаталне посљедице.

И сам процес фарбања је веома стресан за њих.

„Мачке су веома чисте животиње и покушаће да олижу сваку супстанцу са свог крзна да би остале чисте. То значи да би могле да унесу у организам и фарбу“, објаснио је портпарол.

„Наши љубимци су жива бића и фарбањем се шаље забрињавајућа порука да их можемо посматрати и као некакав прибор, а не као интелигентна, осјећајна бића.“