latinica  ћирилица
19/09/2014 |  13:11 | Аутор: РТРС

Захтјев Влади да од 1. октобра буду повећане пензије

Удружење пензионера Републике Српске упутиће Влади захтјев да од 1. октобра буду повећане пензије, изјавио је данас предсједник овог удружења Раде Ракуљ.
 - Фото: СРНА
Фото: СРНА

"На пет одржаних сједница регија, плебисцитарно смо прихватили да се упути захтјев Влади Српске да од 1. октобра пензије морају бити повећане. Очекујемо да ћемо присуствовати сједници Владе и видјети каква је судбина овог нашег захтјева", рекао је Ракуљ Срни.

Он је додао да Удружење пензионера нема одлуку којом би било дефинисано колико повећање пензија се захтијева.

"Власт има одлуку како је повећавала службеницима плате, па ћемо ићи према неком уређеном приступу државе, друштва према свим грађанима. Гдје ћемо стићи, докле ћемо стићи, видјећемо", рекао је Ракуљ.

Он је навео да Удружење пензионера Републике Српске још није добило одговор Владе Републике Српске на захтјев о потраживању имовине.

"Тражимо да се имовина којом се служе удружења пензионера и која је за њих рађена врати удружењима на кориштење. Данас се она води као имовина Републике а дата је на управљање и кориштење Фонду за пензијско - инвалидско осигурање Републике Српске", подсјетио је Ракуљ.

Управни одбор Удружења пензионера Републике Српске одржао је данас сједницу на Мраковици.