latinica  ћирилица
20/09/2014 |  18:02 | Аутор: СРНА

Сусрети инвалида рада Републике Српске

У Новом граду одржани су 11. сусрети инвалида рада Републике Српске.
У Новом граду одржани су 11. сусрети инвалида рада Републике Српске - Фото: СРНА
У Новом граду одржани су 11. сусрети инвалида рада Републике СрпскеФото: СРНА

Предсједник Савеза инвалида рада Српске Милка Јовић је на свечаној сједници Предсједништва Савеза истакла да су ови сусрети значајна активност, те да Савез, упркос свим потешкоћама, реализује програмске задатке.

Начелник Одјељења за рад и запошљавање у Министарству рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Рајко Кличковић рекао је данас да је Савез инвалида рада "оштећен у промјенама друштвено економских односа, јер су из једног устаљеног и традиционалног система пензијског и инвалидског осигурања прешли у сектор социјалне заштите".

"Настојаћемо да средствима и стручном помоћи допринесемо побољшању положаја инвалида рада", истакао је Кличковић.

Данас је учеснике ових сусрета у сали Скупштине општине Нови Град примио предсједник локалног парламента Мирко Згоњанин, који је рекао да су ови сусрети које организује Савез инвалида корисна активност и да је треба подржати.

Након свечане сједнице, организована је и посјета учесника Сусрета Хашанима, родном мјесту Бранка Ћопића у општини Крупа на Уни, а након тога и Пољопривредној задрузи "Агројапра" код Новог Града.

Савез инвалида рада основан је 1999. године а од 2006. године одлуком Владе Републике Српске има статус организације од јавног интереса.

Од укупно 2.885 инвалида рада који су чланови Савеза инвалида рада Републике Српске, 245 их је из Новог Града.