latinica  ћирилица
20/09/2014 |  18:26 | Аутор: Агенције

Гранатирана фабрика муниције у Доњецку

Снажна експлозија одјекнула је у Доњецку када је граната погодила фабрику муниције и експлозива, недалеко од руског конвоја хуманитарне помоћи, јавља РТ.
Гранатирана фабрика муниције у Доњецку - Фото: RT
Гранатирана фабрика муниције у ДоњецкуФото: RT

Како је јавила Раша тудеј, нема жртава и повријеђених, а експлозију на истоку Украјине пратио је велики бијели облак дима.

Погођено постројење у Доњецку служи за производњу експлозива и муниције као и за демонтирање неексплодираних бомби прикупљених са бојишта.

Један заваничник рекао је за украјинску телевизију 112 да је граната директно погодила постројење са експлозивима, што је проузроковало још једну експлозију.

"Срећом није погођено главно постројење, гдје је смјештено двије и по тоне експлозиива", рекао је Иван Проходко замјеник предсједавајућег градске скупштине.

Према његовим ријечима, начињана је велика материјална штета, али нико није повријеђен.

Спекулише се да је украјинска војска лансирала тактичку ракету "Точка".

У Доњецк је раније данас стигао руски конвој са око 200 теретних возила хуманитарне помоћи, први који је упућен у тај град и стациониран је, према наводима РТ, само десет километара од погођене фабрике муниције.

У Минску су рано јутрос чланице Контакт групе за Украјину потписале Меморандум о спровођењу режима прекида ватре у источној Украјини.