latinica  ћирилица
21/09/2014 |  12:33 | Аутор: СРНА

Сајам воћа и поврћа "Градишка 2014"

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Стево Мирјанић изјавио је данас да је Сајам воћа и поврћа "Градишка 2014" доказ да су Градишка и сусједне општине велики произвођачи воћа и поврћа, те да треба пронаћи добар концепт и развити прерађивачке капацитете.
Сајам воћа и поврћа "Градишка 2014" - Фото: СРНА
Сајам воћа и поврћа "Градишка 2014"Фото: СРНА

"Овај сајам, који је грандиозан, треба да постане врхунска привредна манифестација", рекао је Мирјанић, који је са начелником општине Градишка Зораном Латиновићем данас отворио овај једнодневни сајам.

Излагачи из Републике Српске и Федерације БиХ, њих 15, изложили су врхунске експонате воћа и поврћа, домаћу храну, те прерађевине од воћа и поврћа.

Начелник општине Градишка Зоран Латиновић рекао је да су олује, град и прекомјерне падавине десетковале повртларску и воћарску производњу, али да, упркос томе, пољопривредници имају шта да покажу.

"Свјесни смо да морамо тражити моделе развоја прерађивачких капацитета. То осигурава већу и сигурнију пољопривредну производњу и нова радна мјеста", рекао је Латиновић.

Ова манифестација у оквиру "Градишке јесени" одржава се на дан крсне славе општине Градишка - Рођења Пресвете Богородице. Тим поводом јутрос је служена Света литургија, а потом је приређен и славски ручак.