latinica  ћирилица
21/09/2014 |  14:57 | Аутор: РТРС

Почетак изградње зграде пословнице у општини Рибник

У Мјесној заједници Превија у општини Рибник данас је озваничен почетак радова на изградњи зграде пословнице "Електрокрајине", за шта ће ово предузеће издвојити више од 200.000 КМ.

Почетак радова озваничили су предсједник Народне скупштине Републике Српске Игор Радојичић и директор "Електрокрајине" Сека Кузмановић, а свечаности је присуствовао и министар индустрије, енергетике и рударства Српске Жељко Ковачевић.

Извођач радова је предузеће "Зид арт" из Мркоњић Града, а очекује се да ће објекат бити завршен у фебруару 2015. године.

Радојичић је рекао да "Електрокрајини" одаје признање зато што је на подручју Крајине у овој области много урађено.

"Овдје је врло много урађено, с обзиром на стање мреже које је затечено након ратних разарања. Овђе је требало повезати терен који је разруђен и много уложити", додао је Радојичић.

Према његовим ријечима, циљ је да "Електрокрајина" постане велики инвеститор, да улаже у своје нове производне потенцијале, у дистрибутивну мрежу и да дугорочно буде један од генератора развоја Републике Српске.

"Стога, сваки нови објекат је један корак напријед у ономе што видим као будућу мисију `Електропривреде` Српске", истакао је Радојичић.

Кузмановићева је рекла да је изградња овог објекта неопходна јер радници ове пословнице дужи низ година раде у неусловним просторијама.

"Започећемо изградњу модерног објекта од 260 метара квадратних и из властитих средстава ћемо издвојити више од 200.000 КМ", додала је Кузмановићева.

Министар Ковачевић је изразио наду да ће општина Рибник добити савремену зграду, у којој ће запослени моћи да обезбјеђују све што је потребно да домаћинства добију квалитетно напајање електричном енергијом.

"Посебно ми је задовољство што се наставља инвестирати у овој области", додао је Ковачевић.