latinica  ћирилица
22/09/2014 |  08:59 | Аутор: РТРС

Покушај рушења крста на Златишту

Група сарајевских младића покушала је синоћ да сруши спомен крст на Златишту.

Полицији ЦЈБ Источно Сарајево синоћ око 23 часа пријављено је да се у близини спомен - крста који је јуче постављен на Златишту, налази група младића који покушавају да сруше крст.

Полиција је реаговала заједно са Јединицом за специјалну подршку. Изашла је на терен и пронашла пет младића и два аутомобила. Како сазнајемо, младићи су покушали да сруше крст тако што су га везали сајлом и вукли аутомобилом.
Полиција је привела пет младића, од којих је један малољетан.

Они су приведени у полицијску станицу Источно Ново Сарајево, потврдила нам је портпаролка ЦЈБ Источно Сарајево Данка Тешић.

Након што се дежурни тужилац Окружног тужилаштва Источно Сарајево Тарик Црнкић изјаснио да нема елемената кривичног дјела, приведени младићи су пуштени, али уз обавезу да се данас јаве у полицијску станицу Источно Ново Сарајево на информативни разговор. 

У ноћи са суботе на недјељу, на Златишту изнад Сарајева подигнут је крст, спомен обиљежја "у знак сјећања на више од 6.500 убијених сарајевских Срба", како је навео предсједник Савеза логораша Републике Српске Бранислав Дукић.