latinica  ћирилица
22/09/2014 |  10:40 | Аутор: ТАНЈУГ

Поплаве и даље пријете региону

Нове падавине и даље доносе проблеме у региону, а поплаве највише пријете Осјечко -барањској жупанији.

У тај дио Хрватске упућено је додатних 120 војника да би одбранили подручје Карашице од поплава.
 На том подручју тренутно је ангажован 351 припадник Оружаних снага РХ, који раде на пуњењу и уградњи у насипе 3.000 врећа с пијеском, на надзору, утврђивању и поправци насипа, саопштило је хрватско Министарство одбране.

 Војска је упућена на терен у поплавом угрожена подручја на захтјев Државне управе за заштиту и спасавање а на основу одлуке министра одбране Анте Котромановића, пренијела је Хина.

 Иначе је насељу Карашица ноћас пријетила велика опасност од поплаве и одбрањено је с додатних 15.000 врећа с пијеском уграђених у насип, на чему је радило око 600 људи.

 Висока вода стављена је под контролу, али су све екипе и даље на терену јер се очекује да ће опасност бити присутна још два до три дана.

 Нове обилне падавине, које су синоћ почеле, и у Словенији су изазвале додатне тешкоће, посебно у Помурју, које је било поплављено и у прошлонедјељном невремену.

 Вода је током вечери почела да продире у подруме зграда и кућа у том крају, тако да су ватрогасци имали пуне руке посла на испумпавању воде и постављању врећа с пијеском.

 Срећна околност је да се клижишта, која су покренута током посљедњих поплава, нису поново активирала, објавили су тамошњи медији.

 И у Србији се данас очекује велика количина падавина, а издато је и упозорење на пораст водостаја појединих ријека, па су тимови сектора за ванредне ситуације у приправности.