latinica  ћирилица
22/09/2014 |  16:09 | Аутор: СРНА

Отклоњене нејасноће у вези са сукобом интереса

Савјет министара БиХ утврдио је данас Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о Савјету министара БиХ, који ће Министарство правде доставити Парламентарној скупштини БиХ на усвајање по хитној процедури ради усклађивања Закона о Савјету министара БиХ и раније усвојеног Закона о сукобу интереса.
Савјет министара БиХ - сједница - Фото: СРНА
Савјет министара БиХ - сједницаФото: СРНА

Измјенама и допунама тог закона убудуће ће надлежно тијело, које именује Парламентарна скупштина БиХ, одлучивати о сукобу интереса умјесто Централне изборне комисије БиХ, саопштено је из Савјета министара БиХ након ванредне сједнице.

Допунама закона одређено је да ће надлежно тијело обављати послове у вези с постојањем прописаних услова за именовање предсједавајућег, министара и замјеника министара.

На овај начин је испоштован закључак Дома народа Парламентарне скупштине БиХ којим је од Савјета министара затражено да најкасније до 24. септембра буду достављене измјене прописа у вези са отклањањем нејасноћа у вези са сукобом интереса.

Савјет министара БиХ утврдио је и Приједлог основа за закључивање Споразума о снижењу цијена услуга роминга у јавним мобилним мрежама између министарстава надлежних за област електронских комуникација БиХ, Албаније, Црне Горе, Македоније, Србије и Турске.