latinica  ћирилица
30/09/2014 |  08:14 | Аутор: ТАНЈУГ

Нишки одред жандармерије, познат по лошој репутацији, претукао Вучића

Брата премијера Александра Вучића, Андреја, и брата градоначелника Синише Малог, Предрага, и два члана обезбјеђења претукли су припадници нишког одреда жандармерије, пише данашњи ''Курир'' наводећи да је тај одред познат по бројним инцидентима и убиствима.

Лист ''Информер'' наводи да нико још, не зна зашто су жандарми насрнули на Андреја Вучића и његово обезбјеђење, иако су се тјелохранитељи из војне јединице ''Кобре'' легитимисали по закону.

Припадницима нишког одреда полиције, ово није први инцидент. Добро су познати по умијешаности у најстравичније злочине - хладнокрвна убиства, пријетње, изнуде, диловање дроге и сексуално узнемиравање.

Према писању ''Курира'', на челу овог одреда налази се Сеад Коштић, човјек који је у замјену за боље радно мјесто сексуално уцјењивао колегиницу, за шта је 2011. године кажњен.

''Курир'' наводи да су Нишлије, 2008. године тукле Александра Вучића на протестном митингу против хапшења Радована Караџића, да је жандарм Никица Ристић ухапшен због убиства Ранка Панића, на смрт претученог цивила на истом митингу, да је жандарм Александар Раичић диловао дрогу за Властимира Налића и упуцао га крајем 2013, да је жандарм Станко С. у октобру 2013. пуцао и покушао да убије суграђанку Ану Д. јер је споро возила ауто.

Листу ''Блиц'' су, такође, у Војсци рекли, да није јасно зашто их је Жандармерија напала, када су се припадници обезбјеђења легитимисали.