latinica  ћирилица
30/09/2014 |  11:31 | Аутор: ТАНЈУГ

Путин долази у Београд 16. октобра

Предсједник Руске Федерације Владимир Владимирович Путин долази у Београд 16. октобра гдје ће присуствовати обиљежавању 70. годишњице ослобођења Београда и побједе над фашизмом, саопштио је данас премијер Александар Вучић.
 - Фото: ФОНЕТ
Фото: ФОНЕТ

Вучић је на конференцији за новинаре након састанка са амбасадором Руске Федерације Александром Чепурином рекао да је са руским дипломатом дјелимично разговарано о програму посјете предсједника Путина који ће у Београду разговарати с њим и са предсједником Томиславом Николићем, а биће приређен и заједнички ручак са представницима руске и српске делегације.

"Предсједник Путин ће присуствовати и војној паради онаквој какву нисмо имали више од 40 година јер мислим да датум и повод то заслужују", рекао је премијер и додао да је борба против фашизма нешто чиме се грађани Србије поносе.
Вучић је рекао да ће током посјете предсједника Руске Федерације бити ријечи и о будућности односа између двије државе који су добри, али би они могли да буду још бољи и успјешнији и да, како је рекао, много тога заједничког можемо да направимо у интересу Русије и Србије.

"Разговараћемо о томе да ми данас имамо пријатељске односе са Руском Федерацијом, али желимо и сматрамо да ти односи могу бити још бољи и успјешнији и потпуно сам увјерен да много тога заједничког можемо да направимо у будућности у интересу двије земље", рекао је Вучић.
Он је најавио да ће данас или сутра бити формиран организациони одбор, те да ће се видјети како и на који начин ће све изгледати.
''Жеља је и предсједника (Николића) и комплетног нашег руководста да то буде дефиле војних снага Републике Србије. Имаћемо вјероватно и госте који су заједно са нама учествовали у ослобођењу Београда и који ће показати и своју снагу'', рекао је Вучић који вјерује да ће за грађане Србије то бити величанствена приредба.

Амбасадор Русије у Србији Александар Чепурин такође је потврдио да ће предсједник Русије Владимир Путин боравити у Београду 16.октобра када ће се одржати радна посјета.
Он је подсјетио на пријатељство двије земље које је утемељено на широком консензусу народа, на традицији, менталитету, вјери и додао да политичко разумијевање треба да омогући и привредни развој.