latinica  ћирилица
30/09/2014 |  13:59 | Аутор: СРНА

Бањалука: Здружена тактичка вјежба "Садејство 2014."

У кругу Казнено-поправног завода /КПЗ/ Бањалука данас је одржана здружена тактичка вјежба "Садејство 2014", чији је циљ обука свих јединица да би могле да дјелују у случају нарушавања безбједности у казнено-поправним установама Републике Српске.
Тактичка вјежба у КПЗ Туњице - Фото: СРНА
Тактичка вјежба у КПЗ ТуњицеФото: СРНА

Помоћник министра правде Републике Српске за извршење кривичних санкција Перо Дуњић изјавио је новинарима да је вјежба показала да је ресорно министарство спремно у сваком моменту да се супротстави свима који крше ред и мир у било којој установи и казнено-поправним заводима у Републици Српској.

Дуњић је рекао да су вјежбу извеле Специјална јединица МУП-а Републике Српске, Јединица за подршку Центра јавне безбједности Бањалука, Интервентна јединица Судске полиције Републике Српске и полиција Казнено-попрвног завода Бањалука, уз садејство Хеликоптерског сервиса Владе Републике Српске.

Он је додао да је вјежба предвиђена редовним годишњим планом и програмом обуке КПЗ Бањалука, коју је одобрило Министарство правде Републике Српске.

Директор КПЗ Бањалука Раденко Вујасин рекао је новинарима да су вјежбе оваквог облика потребне јединицима које служе за спречавање нарушавања безбједности у казнено-поправним установама.

"Јединице које су учествовале у вјежби показале су да су веома обучене и да су спремне за извршење свих сложених задатака", истакао је Вујасин.

Вјежби су присуствовали представници Министарства правде, МУП-а Републике Српске, ЦЈБ Бањалука и КПЗ Бањалука.