latinica  ћирилица
30/09/2014 |  19:42 | Аутор: sportske.net

Још један клуб одустао од такмичења у "Земљи кошарке"

Кошаркашка лига Србије, умјесто са 14, стартоваће са 12 клубова, пошто је данас потврђено још једно одустајање од такмичења.

Подсјетимо, најприје су од учешћа у КЛС ''дигли руке'' у крагујевачком Радничком, због великих финансијских проблема и потпуног распада екипе током љета, а исти корак је данас направила и Црнокоса из Косјерића.

Екипа која је прошле сезоне успјела да се избори за пласман у Суперлигу, обавијестила је челне људе КЛС да се у наступајућој сезони неће такмичити.

То је потврђено и на званичном сајту КЛС, који је тим поводом објавио и краће саопштење које преносимо у цјелини.

"КК Црнокоса обавијестила је дописом Удружење клубова КЛС да се нису стекли услови да узме учешће у такмичењу КЛС у сезони 2014/15. На основу примљеног дописа, а сходно одлуци Скупштине УК КЛС, донијетој на састанку 18.09.2014.године Кошаркашка лига Србије у сезони 2014/15 играће се са 12.клубова.

Такмичење почиње у суботу 11. Октобра 2014.године, по утврђеном календару, без три ванредна кола.

Извлачење такмичарских бројева, обавиће се у Кући кошарке у сриједу 1.октобра 2014.године у 13,00 часова", каже се у саопштењу које је потписао Дарко Јовичић.

Све ово је само још једна потврда да велики успјех наше репрезентације на Свјетском првенству у Шпанији не може да прикрије велике проблеме у којима се налазе клубови. Што је најгоре, нико ни не нуди неко рјешење, како би се зауставило гашење кошарке по градовима у Србији.