latinica  ћирилица
01/10/2014 |  08:00 | Аутор: ТАНЈУГ

Суспендована петорица припадника Жандармерије

У нишком одреду Жандармерије суспендовано је пет припадника који су учествовали у интервенцији у којој је претучен брат премијера Србије Андреј Вучић, пише београдска штампа.

Петорица жандарма нишког одреда Жандармерије који су претукли Андреја Вучића суспендовани су у уторак потврдио је за командант Жандармерије Миленко Божовић који је додао да је истрага још у току.
Осим МУП-а истрагу о овом случају води и војна полиција и Војнобезбједносна агенција (ВБА).

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је јуче да ће истрага о пребијању брата премијера Александра Вучића ускоро бити завршена и да ће по њеном окончању јавност бити упозната са свим детаљима.
"Обавјештавам јавност да је истрага о случају у којем је претучен брат предсједника Владе увелико у току и да очекујем да ће најдаље наредне недјеље бити окончана", навео је Стефановић у писаној изјави.

Политика:Полицијске игре око Андреја Вучића 

Министарство унутрашњих послова Србије интензивно провјерава информацију да Андреј Вучић и припадници војне полиције који су били у његовој пратњи нису случајно претучени, пише "Политика".
Према ријечима саговорника тог листа, информација се третира као "значајна индиција" која ће бити провјерена "са свих страна".
Како наводи "Политика" позивајући се на свој извор, изгледа да су они који воде истрагу о овом случају нашли основа за сумњу да бруталност Жандармерије има везе са узајамном нетрпељивошћу различитих дијелова безбједносног апарата државе, односно да је, како је рекао саговорник листа, "ударила служба на службу".

У прилог тврдњи да инцидент можда није резултат пуког неспоразума, како наводи лист, говори и изјава премијера Александра Вучић да је његов брат Андреј показао легитимацију припадницима Жандармерије који су га претукли те да је пребијање почело док је држао личну карту у руци.