latinica  ћирилица
01/10/2014 |  09:14 | Аутор: РТС

"Зукорлић нема шта да тражи у Црној Гори"

Предсједник Црне Горе Филип Вујановић и реис Исламске заједнице у Црној Гори Рифат Фејзић оцијенили су да муфтија Исламске заједнице у Србији Муарем Зукорлић нема шта да тражи у Црној Гори.

Предсједник Црне Горе је у Рожајама, гдје је присуствовао свечаној седници општинске скупштине поводом Дана општине, рекао да је простор на коме Зукорлић делује омеђен границама између Црне Горе и Србије.

Према његовим ријечима, вјерска јурисдикција Зукорлића ограничена је на простор Србије, а у Црној Гори постоји самостална Исламска заједница.

Исто је оцијенио и реис Фејзић, који је казао да Зукорлић својим дјеловањем покушава да у Црну Гору пренесе новопазарски синдром.

"Црној Гори и Исламској заједници у Црној Гори не треба никаква новопазаризација", рекао је Фејзић за Телевизију Црне Горе, поводом настојања Зукорлића да своју вјерску надлежност пренесе на простор Црне Горе.

Зукорлић је у Рожајама отворио исламски дјечији вртић, иако за то није добио одобрење ни Исламске заједнице у Црној Гори, ни црногорске просвјетне власти.

Реис Фејзић је казао да такозвани вртић нема услова за рад јер је отворен у импровизованим објектима.