latinica  ћирилица
01/10/2014 |  18:02 | Аутор: РТРС

Радмановић разговарао са Хилом и Муром

Члан Предсједништва БиХ из Републике Српске Небојша Радмановић у разговору са отправником послова Амбасаде САД у БиХ Николасом Хилом изразио је незадовољство због ставова америчких дипломата Дејвида Барта и Скота Милера, оцјењујући их нетачним и неприхватљивим.
Николас Хил и Небојша Радмановић - Фото: СРНА
Николас Хил и Небојша РадмановићФото: СРНА

Шеф УСАИД у БиХ Дејвид Барт и војни аташе америчке амбасаде Скот Милер недавно су на свом блогу критиковали власти БиХ да су недовољно учинили за људе угрожене поплавама.

У саопштењу из Радмановићевог кабинета наводи се да су Радмановић и Хил разговарали и о коалицији коју САД гради на Блиском истоку у борби против групе Исламска држава.

Саговорници су се сагласили да је борба против тероризма, као највећег зла, глобални приоритет и да је одрживи мир кључан за безбједност свијета у цјелини.

Радмановић и Хил разговарали су и о актуелној политичкој ситуацији у БиХ. Када је ријеч о унутрашњим односима у БиХ и предстојећим општим изборима, заједнички је константовано да је важно да изборни процес протекне мирно и у демократској атмосфери, у складу са међународним стандардима.

Српски члан Предсједништва разговарао је и с амбасадором Џонатаном Муром, шефом мисије ОЕБС-а у БиХ.
Амбасадор Мур је обавијестио Небојшу Радмановића о плану активности ОЕБС-а и оквиру дјеловања у наредном периоду, који се првенствено односе на сарадњу са ЦИК-ом, активностима у области образовања и људских права, као и на помоћ у санацији штете од поплава.