latinica  ћирилица
01/10/2014 |  19:42 | Аутор: Агенције

Адвокат: Суботић не жели играти за репрезентацију

Селектор Србије Дик Адвокат рекао је да играч Борусије Дортмунд Невен Суботић жели да се посвети клупским обавезама, због чега га неће позивати у тим.

"Имамо осјећај да Суботић не жели да игра за репрезентацију, а када је већ тако, онда је боље да га не зовем, да остане у клубу и не ремети остатак екипе", рекао је Адвокат.

На питање новинара да ли мисли да Суботић неће играти док је он селектор, Адвокат је рекао:

"Комуницирали смо порукама и мејловима. Ствари су веома јасне. Мислим да га нећу више звати".

Суботић је у септембру прошле године тадашњем селектору Синиши Михајловићу рекао да му је потребна пауза од националног тима и да хоће да се посвети обавезама у клубу.

Холанђанин ће од штопера на располагању имати Стефана Митровића и Матију Настасића, који нису стандардни у својим клубовима.

"Не волим да зовем оне који не играју у клубовима, али таквих је 50 одсто у нашој репрезентацији. Настасић и Митровић морају да се докажу, били су солидни против Француске. Пратићемо их и послије овог циклуса ће нам бити јасније да ли ћемо моћи да их користимо или ћемо да тражимо друга решења", рекао је Адвокат.

Адвокат је објавио списак од 24 играча на које рачуна за мечеве са Јерменијом (11. октобра) и Албанијом (14. октобра) на почетку квалификација за првенство Европе.

Он је додао да прати и да ће пратити најбољег фудбалера пољског првенства Мирослава Радовића, али да га није звао јер има довољан број играча на позицији крила који "могу да одраде посао".

Селектор је истакао да му је драго што ће репрезентација против Албаније играти на бољем терену, пошто се мијења трава на стадиону Партизана послије бројних критика послије пријатељске утакмице с Француском.

Србија ће 11. октобра од 18.00 по средњоевропском времену гостовати Јерменији у Јеревану, док ће три дана касније у Београду од 20.45 дочекати Албанију.