latinica  ћирилица
01/10/2014 |  20:34 | Аутор: РТРС

Требиње: Зграда Регулаторне комисије за енергетику важна карика

Предсједник Републике Српске Милорад Додик и премијерка Српске Жељка Цвијановић обишли су вечерас у Требињу новоизграђени објекат Регулаторне комисије за енергетику Српске, чије ће трајно сједиште бити у овом граду и имати вишеструки значај.

Додик је истакао да су се добром пословном политиком постигле уштеде на трошковима електричне енергије, који ће бити смањени за 50 одсто, те на закупу простора, што ће обезбједити ануитете за отплату кредита. Навео је да ће овај модеран објекат, коме би позавидјели и много већи градови, имати велики значај за Требиње. "Оно што је још важније, осим што остаје у трајном власништву, је да учвршћује и јача надлежности Српске у сфери регулативе за енергетику", додао је Додик.

"Иако су републичке власти у посљедње двије године имале проблема са локалном влашћу у Требињу, никада нам није пало на памет да град казнимо дислоцирањем сједишта ове агенције. Требиње заслужује овако модеран објекат", истакао је Додик.

Цвијановићева је оцијенила да је увијек добро када се овакве институције граде и за пословну политику и за постизање добрих резултата.

"Ово је веома важна карика, не само у енергетском систему, већ и за цјелокупан систем Српске", истакла је Цвијановићева.

Према њеним ријечима, овако модеран објекат задовољаваће све потребе и допринијети да запослени постижу још боље резултате.

Директор Регулаторне комисије за енергетику Миленко Чокорило подсјетио је да је изградња пословне зграде у Требињу, површине 1.330 метара квадратних, почела прије три године и да су добили подршку свих нивоа власти у Српској.

Зграда је, како је рекао, пројектована и грађена као енергетски ефикасна са добром топлотном изолацијом и сопственом соларном електраном и соларним термалним колекторима за загријавање потрошне воде, док се за гријање и хлађење користе топлотне пупме.