latinica  ћирилица
02/10/2014 |  10:36 | Аутор: СРНА

Несметано одвијање наставе у РС

Министар просвјете и културе Републике Српске Горан Мутабџија изјавио је да се образовни процес у Српској одвија несметано.
Требиње - Основна школа "Јован Јовановић Змај" - Фото: СРНА
Требиње - Основна школа "Јован Јовановић Змај"Фото: СРНА

"Образовни процес се одвија несметано, захваљујући великој посвећености свих који воде рачуна о образовном систему у Републици Српској", рекао је Мутабџија.

Он је истакао да је у Републици Српској у највећој мјери завршена реконструкција образовних установа које се оштећене у поплавама.

"Још морамо почети градњу школе у Црквини и завршити изградњу основне школе у Челинцу. У Добоју су двије основне школе обновљене, а реконструкција Основне школе `Вук Стефановић Караџић` биће завршена до краја овог мјесеца", рекао је Мутабџија.

Он је напоменуо да ће данас присуствовати отварању обновљене подручне школе у мјесту Гомјеница код Приједора, која је оштећена у поплавама.

"Отварање ове школе резултат је добре сарадње републичких и локалних институција и посвећености просвјетних радника на санирању посљедица од поплава", истакао је Мутабџија и нагласио да су и међународне институције помогле у обнављању ове школе.