latinica  ћирилица
06/10/2014 |  09:40 | Аутор: СРНА

Мушичарење: Најбоља екипа из Шипова

Екипа из Шипова успјешно је одбранила титулу шампиона на 11. Првенству Републике Српске у "флај фишингу" /мушичарење/, које је одржано на ријеци Сани у Рибнику.
11. Првенство Републике Српске у  мушичарењу - Фото: СРНА
11. Првенство Републике Српске у мушичарењуФото: СРНА

Друго и треће мјесто у екипној конкуренцији освојиле су екипе из Бањалуке.

У појединачној конкуренцији најбољи је био Небојша Берић из Челинца, који се освајањем златне медаље пласирао у Премијер лигу БиХ за 2015. годину. Сребрна медаља припала је Недељку Јовићу из Шипова, а бронзана Јови Девићу из Градишке.

На првенству су учествовали најбољи риболовци из Бањалуке, Шипова, Источног Сарајева, Градишке и Челинца.

Учесници такмичења сагласни су да су пецање рибе на мушицу на бистрим планинским ријекама и принцип "ухвати и пусти" будућност спортског риболова, јер ће се само тако сачувати салмонидне врсте - поточна пастрмка и липљен.

Првенство, које је одржана јуче, организовало Спортско риболовни савез Републике Српске. Побједници овог такмичења добили су и пехаре.

"Флај фишинг", како је популарно названо мушичарење, једна је од веома распрострањенијих техника за риболов на салмонидне врсте риба.

"Флај фишинг" захтјева, прије свега, умијеће у забацивању и презентацији вјештачке мушице, али и велико искуство у извлачењу уловљене рибе.